16 Mart 2010 Salı

Geniş ya da dar...

Götlük mutlu olma isteğinden vazgeçememek kadar mutsuz olma isteğinden de vazgeçememektir.

Aşık olmaktan vazgeçememek kadar aşık olmamakdan da vazgeçememektir. Genişliğinden mi darlığından mı olamadığını kendisi de bilmez aşık olmak ister, bunun her türlüsünü yaşamak ister. Ömrü boyunca sadece bir kişiye aşık olmuş destansı aşık olmak da caziptir, aşkın kendisine aşık olmuş ve farklı bireylerde her türlüsünü tatmış, gerektiğinde sevgilisini aşk için terkedebilen kişi olmak da...

Aşk mutluluğunun da herşey kadar geçici olduğunu düşündüğünden zahmet etmek istemez, acısının ise kalıcılığını bildiğinden cesaret etmez. Kolay mı uğruna daha varsayımken yokettiğin düşünceleri, ihtimalken harcadığın fırsatları, sağlamlığı onaylanmış eskiliğin güvenini barındıran huzurunu, yollarını öğrenmen gereken yeniyle değişmek.

Öte yandan aşık olunca aşk için ölmeli demek ister ama diyemeyeceğini bilir çünkü yaşanmamış türler keşfedilmek için onu beklemektedir.

"Aşka istidadın olsun dilrubadan çok ne var" demek de ister ama bunun da aşkın doğasına halel getirdiğini bilmektedir.

Bu kadar çok hesabın içinde, bu kadar herşeyi bilinçli yapıyorken kendini kaybedemeyeceğini de çok derinden hissetmektir götlük. Ben karaktersiz miyim diye diye yorulurken bu hali karakter olarak kabullenmekten başka çaresi olmadığını yavaş öğrenmektir. Bu hesaplama bitsin artık demektir ama hesapsızları da küçük görmektir.

Bir kaç ihtimalden vazgeçmemek için bütün ihtimallerden vazgeçmektir.

Hiç yorum yok: